Ireland, day two

Vi gick upp runt kanske 8 och åt lite frukost vi köpt på Tesco som främst bestod av olika mackor och Nutella. Det där var verkligen mitt livs nyttigaste vecka tror jag! (I alla fall nyttigare än de berömda veckorna i Umeå ändåså haha!) Seen hoppade vi in i hyrbilen och begav oss ut på utflykt. Den här trevliga dagen körde vi söderut, vi började med att åka och titta på Johnnie Fox's Pub. Tråkigt nog hade dom inte öppet dock så det blev att bara titta på utsidan. Vi körde viadre men när vi började bli lite för vresiga allihopa tyckte vi det var bäst att stanna och äta frukost. (Ja, igen) Vi hamnade i nått som hette Stepaside om jag minns rätt, där vi åt Irish Breakfast på en restaurang. Ägg och bacon, yummiii. Med en latte på det så var vi pigga och glada igen och åkte vidare. Vi åkte till Powerscourt Waterfall vilket är Irlands högsta vattenfall. Det var sjukt vacker där nere, men det dumma var att det började regna (oh well, vi var trots allt på Irland) Innan vi åkte vidare lekte jag, Amanda och Johanna lite på lekplatsen, och sen begav vi oss mot Glendalough.Det var inte så lätt att hitta alltid för gps:en hittade inte vägarna vi körde på, men fram kom vi, efter några om och men. Vi fick se mycket i alla fall och det är så himla vackert där!! Framme i Glendalough var det ingen som brydde sig så värst mycket mer än mamma (och Amanda lite dårå) så vi lät henne få sin lilla tid där, sen åkte vi ner till världens mysigaste värdshus där vi åt den godaste maten på hela resan. Jag och Amanda tog nån kycklingsallad med sweet chili och den var sååååååå god!!! Kan fortfarande känna smaken i munnen.. Haha. Får prova göra den själv nån gång! Jaja, sen körde vi vidare ner mot Kilkenny.

I Kilkenny hann vi inte göra så mycket för klockan började bli mycket. Vi gick och kollade på slottet men dom hade stängt så vi kunde inte gå in, sen gick vi runt och tittade lite. Jag hittade äääntligen Penneys men hittade inget speciellt där inne eftersom jag var så stressad! Kom dit 20min innan stängning, haha. Sen gick vi ner till Dunnes Stores och kollade lite också och efter en stund började vi köra hemåt igen eftersom klockan var rätt mycket.

Väl tillbaka i Dublin var alla trötta (även jag och Amanda) men vi hade bestämt oss för att gå ut. Vi gick över Half penny bridge och bort till en Rock bar som vi åkt förbi dagen innan, men självklart kom vi inte in för dom hade 21-årsgräns. Så vi gick runt lite i Temple Bar området under kvällen och tittade lite. Var inom Temple Bar men där var så smullfockat så man fick ju ingen plats. Vi hamnade till sist på Gogarty's igen och när jag väl började piggna till blev Amanda trött, så vi gick hem jättetidigt i alla fall, MEN vad skönt det var att sova! Jag vet, igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0