Ireland, day one. (bättre sent än aldrig right?)

Dagen började i lagom tid runt halv sex med lite frukost, sista-minuten-packning och sen en biltur in till Sölvesborgs Station som var anhalt ett för dagen. Därifrån tog vi sen tåget till Köpenhamn och flygplatsen där vi upptäckte att flyget gick en timme tidigare än vi hade trott. Sjukt flyt eftersom att vi då praktiskt taget bara behövde checka in och sen gå rakt igenom och sätta oss på planet. Nästan ingen väntetid alls vilket var skönt!

Flyget tog ca två dryga timmar sen var vi framme i Dublin. Vi hämtade ut hyrbilen och i lite skakig vänstertrafik tog vi oss sen till The Fleet Street Hotel som var mysigt men inte direkt 5-stjärnigt. Fast det dög för oss. Taggade och uppspelta tog jag, Amanda och Johanna oss sen ut på stan. Jag började med en efterlängtad Starbucks-latte innan vi gick världens fetaste omväg till Grafton Street som är känd som den största shoppinggatan i Dublin (även om Henry Street egentligen är bättre). Det var ofattbart och galet trevligt att knalla runt där till man fick ont i fötterna. Då gick vi till Hardrock Café för att äta middag men det var inte alls så gott som det skulle varit=slöseri med mina pengar!

Runt halvåtta-åtta mötte vi upp mamma och Peter och så begav vi oss till vad som blev veckans pub- John Gogarty's. Det var där mamma och Peter hängde på deras förra resa så vi skulle såklart se hur det var där. Musiken var bra, ölen var god, sällskapet var trevligt. Mamma och jag hade väldigt roligt på toa när hon råkade sätta igång handtorken bara av att gå för nära den, hahahaha. Trötta som tusan var vi i alla fall så redan lite efter 11 begav vi oss tillbaka till hotellet som ligger på samma gata i Temple Bar-området för att sova. Det var skönt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0